Lokalna samouprava

Vasić: Uslovi za poslovanje u Srbiji su se znatno popravili

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, koji je danas prisustvovao konferenciji „Doing Business 2017 – Jačanje konkurentnosti Srbije“, u organizaciji ambasade Velike Britanije, USAID-a i NALED-a, kazao je da je zaključak konferencije da su se uslovi za poslovanje u Srbiji znatno popravili, što je rezultovalo skokom Srbije na “Doing business” listi od preko 100 mesta na svetskoj listi zemalja po uslovima za poslovanje.-To je dobra vest naravno, uslovi poslovanja u Srbiji su se znatno popravili. Naravno da kompletan javni sektor, ministarstva, državna preduzeća, državnu administraciju  i lokalne samouprave treba da rade sinhronizovano jer samo takav rad može da doprinese da napredujemo još više-kazao je gradonačelnik Vasić.

vasic-naled_1

Elektronske građevinske dozvole najzaslužnije su što je Srbija prvi put ušla među 50 najuspešnijih zemalja na novoj Doing Business listi Svetske banke, ocenjeno je na konferenciji „Doing Business 2017 – Jačanje konkurentnosti Srbije“, koju su organizovali ambasada Velike Britanije, USAID Projekat za bolje uslove poslovanja i NALED.

vasic-naled_2

Uvođenje e-dozvola skratilo je proceduru za 100 dana. U odnosu na prethodni izveštaj, naša zemlja je u dobijanju dozvola za gradnju napredovala 103 mesta, a za samo dve godine preskočila je čak 150 država i sa 186. pozicije gde je bila u društvu Libije, Sirije i Eritreje stigla na 36. mesto, uz rame sa SAD, Finskom i Irskom, a ispred Austrije, Italije, Holandije i Švajcarske.

vasic-naled_3

 

uskoro i video materijal

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker