Lokalna samouprava

Vasić: U partnerstvu sa ministarstvima realizovaće se projekti vredni preko 70 miliona dinara

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je na konferenciji za novinare kazao da će Gradska uprava u narednom periodu zahvaljujući odličnoj saradnji sa Vladom Srbije realizovati tri važna projekta čija je vrednost preko 70 miliona dinara. Projekti se realizuju kroz partnerstvo Grada i različitih ministarstava Vlade.

-Dobili smo odluke Ministarstva privrede o projektima koji će se zajednički realizovati sa Gradom Pirotom. Jedan od projekata će se realizovati i sa opštinom Knjaževac. Reč je o izradi strateškog plana i generalnog projekta puta od sela Mirkovci ka Jabučkom ravništu. Učešće ministarstva je oko 9.5 miliona dinara, određen je izvođač radova i ja mislim da je ovo dobar nagoveštaj da će ovaj važan put biti sagrađen. Ima tu još dosta posla, jer slede idejni projekat, glavni projekat, rešavanje imovinskih odnosa i izgradnja, ali sama činjenica da je Ministarstvo podržalo ovaj projekat ohrabruje-kazao je Vasić.

Drugi projekat jeste uređenje dvorišta OŠ “Dušan Radović”.

-Ukupno je negde oko 31 milion sa PDV-om, učešće Grada je više od 50 posto, a treći projekat je uređenje parkovske površine Donjeg grada na tvrđavi Kale. Vrednost projekta je oko 35 miliona dinara sa PDV-om, a učešće Ministarstva je oko 14 miliona dinara-kazao je Vasić.

On je dodao da je objavljen novi poziv Ministarstva za projekte lokalnih samouprava i da će se Grad Pirot na taj konkurs javiti sa novim projektima poput izgradnje nove Industrijske zone na lokaciji Strelište i drugim važnim projektima.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de