Lokalna samouprava

Vasić: Trudićemo se da Pirot u naredne četiri godine još više napreduje

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, koji je danas na konstutivnoj sednici lokalnog paralmenta po peti put izabran za gradonačelnika, poručio je u svojoj izjavi po završetku skupštine da će se truditi da Pirot u naredne četiri godine još više napreduje i da se nastavi pozitivan trend u svim segmentima društva, po čemu je Pirot bio primer mnogim gradovima.

-Velika je čast, zadovoljstvo i obaveza da peti put zaredom budete izabrani za gradonačelnika Pirota. Želim da se zahvalim svim mojim dosadašnjim saradnicima, a bilo ih je zaista mnogo. Odbornicima, bilo da su na vlasti ili u opoziciji poručujem da učestvuju u društvenom životu i da svi zajedno nastavimo put uspeha i napretka i da će Pirot u naredne četiri godine još više napredovati. Svi smo svedoci koliko se Pirot promenio proteklih 15 godina. Imali smo velike investicije u svim oblastima i nadam se da ćemo tako nastaviti i u narednom periodu. Očekujemo dobru saradnju sa Vladom Srbije, svim ministarstvima. Očekuju nas projekti sa Kancelarijom za javlja ulaganja, projekti iz budžeta Grada Pirot. Želim da čestitam i novoizabranim funkcionerima, da se zahvalim dosadašnjem predsedniku Skupštine grada Milanu Popoviću  koji je odlično obavljao svoj posao svih proteklih godina-kazao je gradonačelnik Vasić i dodao da se vodilo računa i o rodnoj ravnopravnosti, da pripadnice lepšeg pola budu još zastupljenije pa će tako Gradsku skupštinu u narednom periodu voditi dve dame – dr Milena Dimitrijević, koja će predsedavati i Katarina Tančić.

Po novom Zakonu, gradonačelnik će u naredom periodu moći da imenuje tri pomoćnika gradonačelnika, umesto pet koliko je po starom zakonu bilo moguće.

-Za jednu funkciju pomoćnika već znam ko će je obavljati, dok ću za ostale dve doneti odluku narednih dana-kazao je Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker