Lokalna samouprava

Vasić: Sajam pirotske peglane odlična je promocija ovog brenda

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je Pirotskim vestima da je ovogodišnji Sajam pirotske peglane kobasice pokazao da se ova manifestacija ustalila, svake godine izaziva ogromno interesovanje i proizvođača i posetilaca, a tradicionalno je veliko interesovanje u susednoj Bugarskoj za ovom manifestacijom.

-Mislim da je ova manifestacija prošla neki krizni period i ustalila se. Ima puno ljudi sa strane, veliko je interesovanje, ima puno Bugara, kako se očekivalo, pa pozivam i Piroćance da dođu na Sajam peglane kobasice. Tražili smo jednu ovakvu manifestaciju, našli smo je i sada je na nama da obnovimo sirovinsku bazu i mi kao lokalna samouprava to pomažemo na sve moguće načine Ovo je i odlična prilika da naši proizvođači zarade i poboljšaju svoju proizvodnju-kazao je Vasić.

Ove godine je, po rečima člana žirija Milana Popovića, primetan veliki skok u kvalitetu peglanih kobasica.

-Bolji je vizuelni izgled, kvalitet, kvalitet mesa, receptura, sve je ispoštovano a za razliku od prošle godine procentualno gledamo bar 70 posto je bolji kvalitet. Mislim da svaka od ovih peglanih kobasica zaslužuje prvo mesto-kazao je Pirotskim vestima Popović, dugogodišnji član žirija Sajma pirotske peglane kobasice. 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker