Lokalna samouprava

Vasić: Pripremamo pakete pomoći za 3.228 penzionera i ugroženih sugrađana

Gradonačelnik Pirota i komandant Štaba za vanredne situacije Grada Pirota mr Vladan Vasić kazao je za TV Pirot da će Grad Pirot uskoro starim sugrađanima, kao i najugroženijima podeliti ukupno 3.228 paketa sa osnovnim životnim namirnicama.

-U tim paketima biće i hrane, sredstava za higijenu, osnovnih životnih namirnica-kazao je Vasić.

On je konstatovao i da je Grad Pirot među prvima u Srbiji preduzeo brojne mere u cilju umanjenja broja zaraženih od korona virusa.

-Sve što je u nadležnosti Štaba za vanredne situacije mi smo među prvima preduzeli u Srbiji. Sve javne komunalne službe u Pirotu funkcionišu u najboljem redu. Među prvima u Srbiji smo uveli zabranu rada i kladionica i kafića, restorana,  svega onoga što može da predstavlja potencijalnu opasnost kada je o širenju virusa reč. Pored toga, preduzeli smo niz drugih mera da život u gradu učinimo lakšim. I sa drugih aspekata sve funkcioniše u najboljem radu, evo pre par dana smo potpisali ugovore o dodeli stipendija studentima, 15 studenata je dobilo nove stipendije, ukupno 38 studenata dobija gradske stipendije – 9.000 dinara mesečno u deset mesečnih rata. Negde 18 studenata se prijavilo za jednokratne novčane pomoći u iznosu od 7.000 do 20.000 dinara i skoro svi će dobiti, za to smo izdvojili negde oko 6.5 miliona dinara. Pred Uskrs, deca bez roditeljskog staranja će dobiti, po tradiciji, jednokratne novčane pomoći-kazao je Vasić.

Vasić: Medicinska pitanja prepustio sam struci

-Često me ljudi pitaju pitanja koja su iz oblasti medicine. Ja sam zaista to prepustio struci. Dakle, Zavod za javno zdravlje, Dom zdravlja, Opšta bolnica, su te institucije koje su merodavne za ta pitanja-kazao je Vasić.

Ceo intervju pogledajte ovde:

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker