Lokalna samouprava

Vasić primio ambasadorku Francuske u Srbiji

Ambasadorku Francuske u Srbiji Kristin Moro primio je danas u svom kabinetu predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasić. Vasić i ambasadorka Moro istakli su da Pirot i Francuska imaju odličnu saradnju, kako privrednu zbog investicije francuskog Mišelina u Pirotu, ali i odličnu saradnju kada je reč o obrazovanju, s obzirom da pirotska Gimnazija već dugo sarađuje sa francuskim školama i vrši razmenu đaka.

vasic moro

Zahvaljujući se na poseti Vasić je kazao da investicije francuskog Mišelina u Pirotu imaju ogroman značaj za opštinu Pirot.

-Takođe je značajna i saradnja u oblasti obrazovanja. U to sam se i lično uverio jer je moj sin prošle godine putovao u Francusku sa pirotskim Gimnazijalcima a ove godine sam ugostio jednog đaka iz Francuske i video sam da ta razmena strašno mnogo znači deci koja steknu nova prijateljstva, usavrše poznavanje stranih jezika i steknu dragocena iskustva koja će im puno značiti kroz život-kazao je Vasić.

Ambasadorka Moro kazala je da je poseta rezultat poziva od strane predsednika Vasića koji je upućen prošle godine, oktobra meseca, kada je ambasadorka prisustvovala otvaranju nove fabrike Big Tigar u Pirotu, čiji je vlasnik upravo francuski Mišelin.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker