Lokalna samouprava

Vasić: Pravimo novi Plan kapitalnih investicija – cilj – do 2021. – 70 kapitalnih projekata

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je održao sastanak sa svojim saradnicima, predstavnicima odborničkih grupa kako bi se krenulo sa izradom novog Plana kapitalnih investicija čija je suština da se do 2021. godine realizuje ukupno 70 kapitalnih investicija. Svoje predloge za dalji razvoj grada mogu dati i svi Piroćanci i to na mejl [email protected] Do sada je za taj period već identifikovano 130 projekata koji bi mogli da se realizuju.

Na osnovu aktuelnog Plana kapitalnih investicija realizovano je 35 velikih kapitalnih projekata, a realizovane projekte predstavio je pomoćnik gradonačelnika zadužen za infrastrkturu Aleksandar Ćirić. Po njegovim rečima, do sada je realizovano 35 velikih infrastrukturnih projekata poput izgradnje Zatvorenog bazena, rekonstrukcije Malog i Golemog mosta, rekonstrukcije Gazele, izgradnja novog mosta na Drugom ringu, potpuna rekonstrukcija parka na Kaleu i mnogi drugi.

-Mi smo za period 2010. do 2015. godine imali Plan kapitalnih investicija, u okviru koga je realizovano 35 velikih kapitalnih investicija, a urađeno je ukupno 70 projekata. To smo radili uz podršku USAID programa. To nam je bila dobra osnova da planiramo i budžet grada i planove javnih preduzeća. Rešili smo da to uradimo i za naredni period, od 2017. do 2021. godine. Ovo nije rezultat izborne godine za lokalne samouprave, već želimo da strateški pristupimo razvoju grada u narednom periodu. Od svih javnih preduzeća, odbornika i drugih subjekata tražili smo da dostave predloge za Plan kapitalnih investicija. Pozivamo i sada javnost da daju predloge, otvoreni smo za sve predloge. Danas smo imali prvi sastanak na koji smo pozvali direktore javnih preduzeće, šefove odeljenja, sve šefove odborničkih grupa u lokalnom parlamentu, odazvao se šef Odborničke grupe Pirotske nove snage, na čemu mu se zahvaljujem. Očekujemo da glavni izvor finansiranja bude lokalni budžet, ali se pripremamo i za razne programe prekogranične saradnje, za projekte ministarstava i druge izvore finansiranja-kazao je gradonačelnik Vasić.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker