Lokalna samouprava

Vasić: Podigli smo visoko lestvicu kada je o uređenju i izgradnji infrastrukture reč

Gde se sve radi i gde će se raditi ove sezone - pogledajte u intervjuu sa gradonačelnikom Pirota mr Vladanom Vasićem!

Od početka ove godine u Pirotu je urađeno mnogo investicija, radilo se u svim segmentima i delovima grada i selima, kazao je za PV gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić u velikom intervjuu koga prenosimo u nastavcima.

-U Izvoru smo radili drugi deo vodovoda i kanalizacije, pa smo uradili drugu fazu uređenja puta, asfaltirali smo i put u Vojnegovcu, radilo se u Krupcu, dečjem vrtiću Neven fasadu i dvorište. Uveliko se radi Dom vojske, što je veoma važna i velika investicija, očekuje se početak zamene fasadne stolarije na Domu kulture, asfaltirane su ulice u gradu, Kraljevića Marka, Svetogorska, u naselju Gnjilan sokak, u naselju Đeram sokak, radiće se i prema selima Mali i Veliki Suvodol, Ponor, Držina, Poljska Ržana i tako dalje. Pokušavamo da ne zaboravimo ni jedno naselje, ni Beg Baštu, ni Berilovac, Gradašnicu, naravno ni samo gradsko jezgro. RAdi se projektna  dokumentacija za uvođenje kanalizacije u selo Berilovac, takođe radi se projektna dokumentacija za uvođenje kanalizacije u selima na Kružnom putu, Veliko selo, Mali i Veliki Jovanovac. I vidite, mi pričamo ovde u Pirotu o uvođenju kanalizacije u selima, a u Beogradu je problem Kaluđerica kao najveće divlje naselje. Zaista smo visoko podigli lestvicu kada je infrastrukturi reč. Ima dosta posla naročito prema selima koja su, moram da priznam, malo zapostavljena, kao što su Kamik, Cerev del, Sinja glava, Pasjač, doći će i ona na red. Molim ljude za strpljenje jer kao i svi drugi radimo stvari po prioritetu, nešto što je u centru, nešto što je mlade a onda i ka periferiji-kazao je Vasić.

Kompletan intervju sa gradonačelnikom Vasićem pogledajte ovde:

Ovaj sadržaj je deo projekta Investicije po meri građana, u okviru Konkursa Grada Pirota za sufinansiranje medijskih projekata u 2023. godini

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker