Lokalna samouprava

Vasić: Pirot se gradi. Stanogradnja u velikoj ekspanziji, grade se i veliki trgovinski objekti

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić u razgovoru za Pirotske vesti kazao je da nas ove godine očekuje intenzivna građevinska sezona, a osim investicija iz gradskog budžeta, realizuje se uporedo i veliki broj investicija privatnog sektora, stanogradnja je u velikoj ekspanziji a grade se i veliki trgovinski objekti poput “Lidla” i mnogih drugih. Vasić je kazao i da je, kada je o gradskom budžetu reč, situacija više nego zadovoljavajuće jer je izvršenja budžeta gotovo idealno. 

-Mnogi privatni investitori grade svoje objekte što govori o tome da je naš grad primamljiva sredina za investitore. Da se u Pirotu radi i gradi svedoče i prihodi u gradski budžet po ovom osnovu poput prihoda za korišćenje prostora i građevinskog zemljišta. Stanogradnja je u ekspanziji a gotovo svi stanovi su unapred prodati. Mnogi se pitaju odakle toliko trgovinskih lanaca u Pirotu, ali ja mislim da je to stvar politike koju vode te trgovinske kuće. Za Pirot i građane Pirota je dobro da postoji zdrava konkurencija u oblasti trgovine. To govori i da je standard u Pirotu u porastu i da to prepoznaju i investitori sa strane koji odluke o širenju i izgradnji novih objekata donose na osnovu brojnih analiza-kazao je Vasić.

Oktobra meseca moguć još jedan rebalans gradskog budžeta

Kada je reč o gradskom budžetu, izvršenje je gotovo idealno, ako se nastavi ovaj trend oktobra još jedan rebalans, kaže gradonačelnik Vasić i pojašnjava:

-Sa 22. aprilom izvršenje budžeta je negde oko 31 procenat, što znači da ćemo biti na trećini do kraja meseca i kraja prvog kvartala. Očekujemo da Ministarstvo uplati nenamenske transfere, kao i prihod od poreza na zarade tako da ćemo možda biti i iznad plana. To govori u prilog da ako se tako nastavi da ćemo imati još jedan rebalans u oktobru kada ćemo korigovati prihode naviše-zaključuje Vasić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker