Lokalna samouprava

Vasić: Pirot kontinuirano dobro sarađuje sa EU. Veliki broj uspešno realizovanih projekata

Na konferenciji za štampu u Opštoj bolnici Pirot na kojoj su prezentovani rezultati projekta Centra za socijalni rad pod nazivom “Sprečavanje demografskog kolapsa u prekograničnom regionu”, gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da je ovo samo jedan u nizu velikog broja projekata koje Grad Pirot realizuje zahvaljujući kontinuirano dobroj saradnji sa EU.

Ukupna vrednost projekta je preko 450 hiljada evra, a oko 258.000 evra je pripalo za realizaciju aktivnosti u Pirotu. U opremanje Opšte bolnice Pirot, tačnije Ginekološko-akušerskog odeljenja, iz ovog projekta, uloženo je preko 25 miliona dinara čime će se značajno poboljšati uslovi za tretman trudnica i porodilja u pirotskoj Opštoj bolnici.

-Na kraju smo još jednog uspešnog projekta koji se finansira iz Prekogranične saradnje. Trenutno je u toku realizacija još nekoliko projekata, a očekujemo rezultate za nekih desetak i više projekata koje smo kandidovali po najnovijem pozivu Prekogranične saradnje. To je dokaz postojanja kontinuiteta saradnje sa EU, od koje smo dobili sredstva za realizaciju projekata koja inače nemamo ni u budžetima države, ministarstava niti pak u budžetu lokalne samouprave-kazao je gradonačelnik Vasić.

Direktorka Centra za socijalni rad Marija Vasić kazala je da je projekat veoma uspešno realizovan.

-Rađena su i istraživanja koja daju smernice i preporuke šta dalje. Radionice koje su rađene u okviru projekta su veoma značajne jer mladi ljudi ne znaju kako da se snađu u ulozi bračnog partnera i roditelja. U okviru projekta nabavljena je i vredna medicinska oprema kako bi mlade žene i trudnice dobile što bolju negu u Opštoj bolnici u Pirotu-kazala je direktorka Vasić.

Po rečima direktora Opšte bolnice Pirot Gorana Petrovića, u opremanje Ginekološko-akušerskog odeljenja, zahvaljujući sredstvima iz pomenutog projekta, uloženo je oko 25 miliona dinara. 

video – Pi kanal

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker