Lokalna samouprava

Vasić: Pirot je postao grad sa velikim mogućnostima

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je za TV Pirot da se zahvaljujući brojnim investicijama koje se ne pamte decenijama unazad, Pirot razvio i postao grad sa velikim mogućnostima. Trenutno se gradi otvoreni kupališni kompleks, pre par dana otvoren je prvi u Srbiji šoping park izgrađen domaćim kapitalom – PULS shopping park, koji će dati potpuno novu dimenziju Pirotu i pretvoriti ga u veliki trgovinski centar. Radi se i na uređenju centralnog gradskog trga od banke Intesa od kafea Euforia gde će biti postavljene nove ploče, dok će se stare koristiti za uređenje parkova i drugih površina.

-Grad se širi, grad se razvija, bazen se gradi, zadovoljan sam dinamikom radova. Već je izlivena ploča bazena sa 1000 kubnih metara betona u samo jednom danu, tri pumpe, 24 miksera, beton se dovozio iz Pirota i Niša, tako da ćemo tokom sledećeg leta sigurno ako se ovako nastavi dinamika izgradnje, moći da uživamo u otvorenom kupališnom kompleksu-kazao je Vasić.

Na Trgu pirotskih ratnika uveliko se sklanjaju ploče, koje se doduše neće baciti, već će biti iskorišćene za staze u parkovima i slične potrebe.

-Radiće se instalacije, kišna kanalizacija, elektroinstalacije i onda će početi da se postavljaju kvalitetne behaton ploče na trgu-kazao je Vasić. Reč je o površini od oko 4.000 metara kvadratnih.

U toku su i druge investicije poput sređivanja puta ka Toplom Dolu koji je nakon odrona ostao u katastrofalnom stanju, zatim puta ka selu Rsovci, farmi Eva i druge deonice širom pirotske opštine.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker