Lokalna samouprava

Vasić: Ogroman značaj gasovoda za Pirot, posebno za privredu i stanovništvo

Izgradnja gasovoda, tačnije gasne interkonekcije između Srbije i Bugarske, od ogromnog je značaja za Pirot, posebno za stanovništvo i privredu jer je upravo gasovod uslov za dalje jačanje lokalne ekonomije-kazao je gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić na svečanosti povodom početka izgradnje glavne merne regulacione stanice koja će omogućiti isporuku gasa Pirotu.

-Želim da izrazim ogromno zadovoljstvo što na teritoriji Pirota počinje izgradnja glavne merne regulacione stanice za gasovod Sofija-Dimitrovgrad-Pirot-Niš. To je veoma važno za sve nas, za EU koja finansira, Srbiju koja sufinansira i naravno za Pirot. Mi smo industrijski dosta razvijen grad, sada imamo Koridor 10 a imaćemo i ono što nam je decenijama nedostajalo, a to je gasovod. Pre svega zbog naše industrije jer smo mi sedište Mišelina. a fabrika u Pirotu je jedna od svega nekoliko u Evropi koja koristi ugalj jer je gas nedostupan. Jedan od uslova za proširenje fabrike je bila izgradnja gasovoda. Naravno, tu je i toplana i domaćinstva. Kada se krenulo, završiće se i nadamo se da ćemo uskoro prisustvovati otvaranju ove glavne regulacione stanice i da gas kroz Pirot poteče ka Evropi-poručio je Vasić.

Načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić istakla je značaj izgradnje gasovoda za Pirot, ne samo sa aspekta ekonomije, već i sa ekološkog gledišta jer će se time smanjiti emisija štetnih gasova.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker