Lokalna samouprava

Vasić: Objekat SUBNOR-a na Vrelu treba da ostane gradu. Ovo je još jedan korak ka javnom ispoljavanju javnog interesa

Pre nekoliko meseci grad Pirot postao je vlasnik Hotela “Stadion” u Pirotu i umetničkih dela nekadašnje Industrije odeće “Prvi maj”, pošto je na licitaciji Agencije za licenciranje stečajnih upravnika bio jedini kupac i uplatio ponuđenu cenu. U istom paketu te licitacije nalazila se i jedna parcela na Vrelu za koju je grad bio zainteresovan, ali nije mogao da ponudi najvišu cenu. Međutim, grad se nije odrekao namere da kupi objekat SUBNOR – a na Vrelu koji se nalazi na vrlo atraktivnoj lokaciji, na ušću dve planinske reke. Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, smatra da taj objekat treba da ostane gradu.

“Grad Pirot ima pravo preče kupovine i želimo da taj objekat, sa 700 metara kvadratnih pripadajućeg placa, bude gradski i da razvijamo neku vrstu turističke ponude, na isti način kao što smo to uradili na Planinarskom domu u Dojkincima. Ako to uspemo mislim da će to biti dobro za grad, ako ne uspemo bar smo se potrudili i javno ljudima rekli šta je naše mišljenje o javnom interesu. Mi ne možemo da sprečimo ako SUBNOR želi da to proda nekom drugom. Naravno, želim i fizičkim licima da razvijaju izletničko mesto Vrelo i da svi radimo na istom zadatku, na razvijanju turističkih potencijala. Mislim da je ovo korak ka javnom ispoljavanju javnog interesa” – izjavio je Vasić.

Gradonačelnik je podesetio kako je kupljena zapuštana vojna karaula u Dojkincima, koja je sada izuzetan turistički kapacitet. Istakao je da je Vojska Srbije imala veoma zdrav princip, jer je sve svoje objekte, koje je želela da proda, ponudila najpre lokalnim samoupravama po ceni koju odredi Poreska uprava. Na taj način kupljen je i plac na strelištu i Dom Vojske u Pirotu, ali nije kupljena Nišavska dolina, jer se smatralo da taj prostor ne treba gradu. Na sutrašnjoj sednici Skupštine grada trebalo bi da se donese odluka o kupovini objekta na Vrelu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker