Lokalna samouprava

Vasic o bazenu: Grad dobio dušu!

Probno punjenje  zatvorenog gradskog bazena je uspešno obavljeno i ovaj objekat će,  građanima Pirota biti predat na upotrebu za slavu grada ili nešto kasnije-rekao je danas predsednik opštine  Vladan Vasić.

image

-Problemi sa  finansiranjem bazena iz onog dela koji pripada Republici,  uspešno su prevaziđeni, opština je formirala komisiju za prijem i naši sugrađani će ove jeseni i zime, po prvi put imati  zatvoreni bazen i moći će da plivaju. Izgradnjom ovakvog objekta, jedinog te vrste od Niša do Sofije, grad je dobio dušu. Samo onaj ko je gluv ili ne želi da vidi i čuje, može da kaže da se u gradu ništa ne radi-konstatovao je Vasić prilikom obilaska bazena.

bazen2

Govoreći o održivosti ,tačnije isplativosti investicije od 480 miliona dinara, Vasić je rekao da se prvi korisnici, poput “Tigar-tajersa”, ali i škola  već javljaju. Kada je reč o ovakvom komforu, ne može se do kraja insistirati samo na  ekonomi, a to znači da će lokalna vlast pomagati rad objekta koji će se zagrevati solarnim panelima.

 

imageDirektor Direkcije za izgradnju Branislav Kostić je podestio da se objekat u saradnji sa Republikom finasira po principu pola-pola i da je tehnički  završen. U toku su ispitivanja postrojenja i sistema i za sada nema nikakvih problema.  Ono malo završnih radova oko fasade će biti završeno vrlo brzo, a materijal i oprema su na placu ispred objekta.

bazen4

Nenad Đorđević, direktor Sportskog centra “Kej” rekao je novinarima, da  je među našom decom, prema poslednjim istraživanjima čak 70 do 80 odsto neplivača  i da će  radom bazena taj  ogroman procenat biti smanjen na prihvatljivih  desetak odsto.image

 

imageP.V.

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker