Lokalna samouprava

Vasić: NALED deset godina radi na poboljšanju poslovnog ambijenta u Srbiji

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić I član Upravnog odbora NALED-a danas je prisustvovao dodeli nagrade za Reformatora godine, koju dodeljuje NALED, kao I predstavljanju Sive knjige u kojoj su predstavljeni najveći problem sa kojim se srpska privreda susreće prilikom svakodnevnog rada.

-NALED već deset godina radi na poboljšanju poslovnog ambijenta u Srbiji, ističe reforme, probleme, prati rad Vlade sa ciljem da se otklone birokratske procedure I da se ambijent poslovanja poboljša. Drago mi je što sam u Upravnom odboru I što se svake godine oni koji se istaknu u radu, u poboljšanju uslova u kojima radi naša privreda, nagrade. Ove godine dobitnik priznanja za reformatora godine je Zorana Mihajlović, zbog uvođenje elektronskih dozvola, novog Zakona o planiranju I izgradji I zbog toga što je Srbija napravila ogroman napredak na svetskoj “duing biznis” listi. To je veliki napredak I treba joj čestitati. Veliki broj diplomata je ovde jer je NALED prepoznat kao instutucija koja se bori za bolje uslove za privredu I poslovanje.

Ministarka Mihajlović kazala je novinarima da je jako važno da se radi na reformi katastra, a posebno je poražavajući podatak da gotovo 130 milijardi dinara iznose administrativni troškovi kompanija koje žele da se bave biznisom u Srbiji I mi moramo da vidimo sa svim ministrima u Vladi kako ćemo to da smanjimo-kazala je ministarka Mihajlović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker