Lokalna samouprava

Vasić najavio uređenje enterijera vrtića Prvomajski cvet

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je obišao vrtić “Lane” gde je ručao sa mališanima, upoznao se u kakvim uslovima mališani borave i vrtić funkcioniše. Vasić je kazao da je izuzetno zadovoljan onim što je video i najavio da će već početkom naredne godine, iz vanrednih sredstava, biti finansirano opremanje enterijera vrtića Prvomajski cvet.

-Vrlo sam zadovoljan onim što sam video u vrtiću “Lane”. Predškolska ustanova će uvek imati podršku lokalne samouprave. Dosta novca obezbeđujemo za nesmetano funkcionisanje, ove godine smo izdvojili 186 miliona dinara, prošle nekih desetak miliona u kapitalna ulaganja, sledeće godine najmanje još toliko. Upravo smo se dogovorili  da iz vanrednih sredstava koja ćemo imati na raspolaganju februara meseca naredne godine uložimo u unutrašnje opremanje vrtića Prvomajski cvet. Čini mi se da je to objekat koji traži i zaslužuje najveća ulaganja s obzirom da su svi ostali u objekti u vrlo dobrom stanju. Proverićemo i kakav je kvalitet hrane, ručaćemo sa decom. Mislim da je to veoma važno za roditelje za čije sugestije smo takođe otvoreni. Želimo da u svim segmentima odrastanja grada pratimo naše male sugrađane i kao lokalna samouprava glasno kažemo da će imati našu podršku-kazao je gradonačelnik Vasić.

Direktorka Predškolske ustanove Čika Jova Zmaj Milka Colić zahvalila se delegaciji koja je posetila vrtić, a u čijem sastavu su pored gradonačelnika bili i zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović i pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović.

-Želim da se zahvalim na poseti, što su došli da nas vide, da vide kako radimo, ručali su sa nama i nama je izuzetno drago zbog ove posete-kazala je direktorka Colić.

U Predškolskoj ustanovi Čika Jova Zmaj zaposleni brinu o preko 1.250 pirotskih mališana.

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker