Lokalna samouprava

Vasić na prijemu u ambasadi SAD povodom Dana nezavisnosti

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić i pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović prisustvovali su danas prijemu u ambasadi SAD u Beogradu povodom tradicionalnog obeležavanja 4. jula – Dana nezavisnosti.

 

Kako je Vasić kazao Pirotskim vestima, prijemu po tradiciji prisustvuje gotovo kompletna Vlada Srbije, brojni ambasadori stranih zemalja u Srbiji, patrijarh Irinej, predstavnici vodećih domaćih i stranih kompanija koje posluju u Srbiji. Tema ovogodišnjeg obeležavanja je Vudstok, sletanje na Mesec, studentski protesti širom sveta, prvo poletanje supersoničnog aviona konkorda i drugi ključni događaji koji su obeležili proteklih pedeset godina u svetu.

Ambasador SAD Kajl Skat, koji inače napušta Srbiju uskoro, kazao je u svom obraćanju da će SAD nastaviti da podržava Srbiju na njenom putu ka EU.

-Reč je o jednom od najznačajnijih događaja u sferi diplomatije koji okuplja na stotine zvanica iz svih oblasti, od diplomatije, preko predstavnika svih verskih zajednica i zvaničnika. Čast je predstavljati Grad Pirot na ovako važnom događaju, posebno zbog toga što je to i prilika da se naprave kontakti sa mnogim važnim ljudima, ne samo iz oblasti diplomatije, već i iz biznisa, investitora i mnogih drugih-kazao je Vasić Pirotskim vestima.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker