Lokalna samouprava

Vasić na 13. godišnjoj Skupštini NALED-a. Ostvareni kontakti sa brojnim ambasadama, kompanijama…

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, koji je i potpredsednik Upravnog odbora NALED-a danas učestvuje u radu 13. Godišnje skupštine NALED-a (Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj) koja se održava u Beogradu.  NALED je proteklih godina postao važan partner u reformama Vladi Srbije, mnogi reformski zakoni, pojedostavljenje administrativnih procedura, digitalizacija izdavanja raznih dozvola, potekli su upravo od NALED-a. Po rečima Violete Jovanović, izvršne direktorke NALED-a, ovu XIII radnu Skupštinu, a i celu prethodnu godinu kad je u pitanju Naled mogu da obeleze tri reči: ZAJEDNICA, DIJALOG i REFORME.

Osim Vasića, ovom važnom skupu prisustvuje i predsednik Regionalne privredne komore Pirotskog okruga dr Dragan Kostić.

Govor ambasadora SAD Kajla Skata

-Reč je o izuzetno važnom događaju kome celokupna domaća, ali i inostrana javnost daje veliki značaj. O tome svedoči prisustvo ambasadora gotovo svih značajnijih zemalja-kazao je gradonačelnik Vasić Pirotskim vestima. Vasić je na marginama Skupštine razgovarao sa brojnim ambasadorima značajnih zemalja poput SAD-a, Kanade, šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Febricijem, ambasadorima Češke, Izraela i mnogih drugih zemalja.

Na impozantnoj listi učesnika i govornika nalaze se brojni ambasadori, pre svih ambasador SAD-a, Kajl Skot, zatim ambasador Norveške Arne Sanes Bjornstad, šef Delegacije EU u Srbiji Sem Febrici, ministri – Branko Ružić, potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, kao i vodeći privrednici u Srbiji.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker