Lokalna samouprava

Vasić: Možemo da budemo zadovoljni situacijom u javnim preduzećima

Zaista možemo da budemo zadovoljni situacijom u našim preduzećima, u svim je vrlo visok stepen naplate, u Vodovodu čak preko 90 procenata, sva imaju predviđene značajne investicije naredne godine, već nekoliko godina sva javna preduzeća završavaju poslovne godine pozitivno, sa blagim profitom, i sve to uz manjak zaposlenih, kazao je gradonačelnik Vasić nakon današnje sednice Gradskog veća.

-Stepen naplate se kreće između 84 pa do preko 90 posto. Svi imaju značajan predviđeni nivo investicija na nivou od 50, 60, u Toplani čak 80 miliona dinara. Sva javna preduzeća završavaju pozitivno poslovne godine uprkos problemima poput zaostalih zarada, jer se već nekoliko godina ne povećavaju plate, suočavamo se sa manjkom radne snage, ali uprkos svim tim problemima svi pozitivno posluju-kazao je Vasić i dodao da je situacija dobra i u ustanovama kulture.

Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

-Što se tiče ustanova kulture, njihove planove i programe ćemo nadam se usvojiti bez ikakvih problema na sednici Skupštine grada, kako bi već od 1. januara krenuli u realizaciju planova. To je praksa koja je dala dobre rezultate i nadam se da će tako biti i nadalje. 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker