Lokalna samouprava

Vasić: Momčilov grad je jedan od simbola Pirota

Cilj lokalne samouprave je da Momčilov grad, koji je jedan od simbola Pirota, uredi i da taj simbol prezentuje na što je moguće bolji način, izjavio je predsednik opštine mr Vladan Vasić prilikom obilaska radova na Kaleu.

park kale (1)Dugo se radilo na izradi projektne dokumentacije, i dosta para po tome treba uložiti u ovaj projekat. Jedna kula je rekonstruisana uz pomoć Ministarstva kulture, pre par godina, ali još dosta posla treba da se uradi. Prvi zahvat, za koji smo imali sredstva i rešili da uradimo je trougaona parkovska površina, Tokom radova pojavila su se arheološka nalazišta, o kojima javnost dosta zna, i još uvek sa niškim Zavodom za zaštitu spomenika tražimo način na koji ćemo ove iskopine prezentovati sugrađanima i turistima koji u sve većem broju posećuju Pirot. Većina radova je završena, i ostalo je da se dovrše staze i ugradi rasveta. Drago mi je što već sada park izgleda mnogo lepše nego ranije i na pravi način predstavlja predvorje tvrđave – izjavio je Vasić i dodao da su za čišćenje kanala izdvojena skromna sredstva i nada se da će višedecenijski problem sa kanalom biti trajno rešen.

Nakon višenedeljnog čišćenja kanala, radnici Komunalca uspeli su prethodnih dana da vodu iz kanala usmere ka Bistrici, što uliva nadu da će problem biti zaista trajno rešen.

Kale kanal 1

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker