Lokalna samouprava

Vasić: Milion i po evra za uređenje OŠ “Sveti Sava”. Za školstvo grad izdvojio 382 miliona dinara

Gradska uprava je iz ovogodišnjeg budžeta za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje izdvojila 382 miliona dinara, izjavio je danas gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić. Vasić je saopštio i da je danas objavljena javna nabavka vredna milion i po evra za uređenje škole “Sveti Sava”, a da je do sada mnogo toga rađeno i u ostalim školama, gde je takođe reč o milionim investicijama u evrima. Reč je o kapitalnim projektima kakvih nije bilo decenijama unazad. 

-Samo za nagrade učenicima koji su išli na republička takmičenja izdvojili smo 900.000 dinara, uz naravno značajna sredstva za organiaciju tih takmičenja. Za finansiranje stipendija i jednokratnih pomoći 4.7 miliona dinara, 35 studenata je dobilo stipendije a preko 200  – jednokratne pomoći. Dodelili smo i 21 sportsku stipendiju-kazao je Vasić i istakao da je danas objavljena i javna nabavka za uređenje OŠ “Sveti Sava”.

-Procena je 150 miliona dinara bez PDV-a, sa PDV-om će biti iznos od 1.5 miliona evra. To radimo zajedno sa Kancelarijom za javna ulaganja. Radili smo na uređenju OŠ “8. septembar” gde će se još raditi, zatim u školi “Mladost”, gde će se takođe još raditi. Nadam se da ćemo tamo moći da izgradimo i sportsku salu. Pored radova u Gimnaziji koji se procenjuju na milion evra, a koje očekujemo, sada imamo objavljenu javnu nabavku i potpisan ugovor i za OŠ “Sveti Sava” i to su zaista obimni radovi i veliki projekti koji se tiču poboljšanja uslova za školovanje dece na nivou grada. Imamo projekte i za vrtiće, ali najnovija vest tiče se upravo OŠ “Sveti Sava”. Imamo veoma pozitivna iskustva sa Kancelarijom i nadam se da će tako biti i na dalje-kazao je gradonačelnik Vasić.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker