Lokalna samouprava

Vasić: Javna preduzeća u Pirotu posluju veoma dobro, nema problema, dugovanja, uzimanja kredita…

Nakon danas održane sednice Gradskog veća Grada Pirota gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da javna preduzeća u Pirotu veoma dobro posluju.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić

-U mnogim lokalnim sredinama javna preduzeća imaju probleme, u dubiozama su, primorana da uzimaju kredite, dugovi su veliki. Toga kod nas nema. Vodovod i kanalizacija imaju cilj da kvalitetno snabdevaju vodom grad i sva sela, što se tiče Gradske toplane, od početka januara izbacuje se neekološko gorivo – mazut i prelazi se na gas. Regionalna deponija ima veoma ambiciozne planove koji radikalno menjaju upravljanje otpadom. Do sada smo otpad odlagali, sada želimo da uvedemo primarnu i sekundarnu separaciju, da što je moguće manje otpada odložimo na samo telo deponiju. Zbog toga radimo projekat za izgradnju kompostane, a sa Ministarstvom i JP Komunalac ćemo ući u projekat primarne selekcije otpada-kazao je gradonačelnik Vasić.

Nakon usvajanja planova i programa javnih preduzeća i ustanova kulture, o njima će se raspravljati i na sednici Gradskog parlamenta, koja će biti održana u petak.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker