Lokalna samouprava

Vasić: Izgradnjom solarnih elektrana na Crpnoj stanici Berilovac i Regionalnoj deponiji do ušteda energije

Vasić je istakao i da će se vrlo detaljno sagledati sve komponente cena komunalnih usluga kako bi povećanja cena u ovom delu, ukoliko ih i bude, bila minimalna

Pažljivo ćemo pratiti situaciju i analizirati stanje sa kretanjem cena inputa koji ulaze u cenu komunalnih usluga, a sve sa ciljem da, i ako dođe do poskupljenja ovih usluga, ona budu minimalna, kazao je danas gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić nakon kolegijuma sa direktorima svih javnih preduzeća. Vasić je istakao da će se nastojati da se uštede maksimiziraju, između ostalog i gradnjom solarnih elektrana i to na Crpnoj stanici Berilovac i na Regionalnoj deponiji Pirot.

-Kada sve to budemo sagledali detaljno znaćemo da li će i koliko biti poskupljenja i u kom preduzeću. Vodili smo računa proteklih godina o cenovnoj politici i minimalno povećavali cene, da ne bi došlo do naglih povećanja od 20-30 posto. Vrlo pažljivo ćemo sagledati sve mogućnosti za štednju i videti da li je potrebno i u kom procentu da povećamo cene komunalnih usluga. Verovatno do neke male korekcije cene zbog globalnih prilika doći će kada je reč o uslugama toplane, kao i vodovoda, ali je još uvek rano govoriti o tome koliko će to iznositi-kazao je gradonačelnik Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker