Lokalna samouprava

Vasić: Građevinska sezona počinje i zvanično, rade se kružni tokovi, vitalne saobraćajnice

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je obišao radove na asfaltiranju Kružnog puta na Drugom ringu, saobraćajnom prstenu oko Pirota kod Kasarne. 

-Mogu da kažem da na ovaj način označavamo i zvanično početak građevinske sezone koja je već počela. Vrednost ovog posla je skoro 30 miliona dinara, 11 miliona će biti utrošeno ove godine da se završi ceo posao. Pored toga, radi se Saobraćajnica 1 koja spaja ulicu Nikole Pašića i alternativni put ka Koridoru 10. Tamo smo obezbedili još 14 miliona dinara za završetak dve trećine te velike i veoma značajne investicije. Završićemo i radove u ulici Dragoljuba Milenkovića, trotoarska površina u ulici Save Kovačevića je završena a ulica će biti presvučena novim asfaltom, radićemo u selu Krupac, Poljska Ržana, Sukovo, u naselju Nova bolnica radiće se Sedma, Osma i Deveta ulica, ulica Jorgovana će biti kompletno presvučena do kraja, radiće se u naselju Novi Zavoj i mnogim drugim delovima grada. Preko 90 miliona dinara će biti uloženo u asfaltiranje-kazao je Vasić.

Vasić je kazao da se ostvaruje san o Drugom ringu, Saobraćajnom prstenu oko grada, koji će u mnogome rasteretiti saobraćaj u centru grada, što će dovesti i do povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju u našem gradu.

Direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređenje građevinskog zemljišta, Branislav Kostić, kazao je da je juče rečen i poslednji imovinski problem sa vlasnicima jedne šupe.

-Danas radimo završni sloj asfalta, ostaje da se uradi uređenje trotoarskih površina, postavljanje behatona, a od ponedeljka nas očekuje obeležavanje horizontalne i vertikalne signalizacije-kazao je direktor Kostić.

Tekst, foto i video – Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker