Lokalna samouprava

Vasić: Grad Pirot puno ulaže u školstvo

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je obišao mališane u OŠ “Dušan Radović”. Vasić je nakon podele poklona malim prvacima obišao rekonstruisano dvorište škole, kao i rekonstruisanu školsku fiskulturnu salu. On je nakon obilaska novinarima kazao da Grad Pirot mnogo ulaže u školstvo.

-Zajedno sa kancelarijom za javna ulaganja, ali i samostalno, uložili smo mnogo u sve škole. Rešen je višegodišnji problem sa grejanjem koji je ova škola, ali i vrtić Prvomajski cvet imala. Sredstvima UNDP-a rekonstruisana je fiskulturna sala, a sredstvima Ministarstva privrede i lokalne samouprave pri kraju su obimni radovi na dvorištu. Deca nesmetano mogu da idu u školu bez obzira na radove s obzirom da su oni pri kraju. Škola je dovedena u prilično dobro stanje. Uskoro počinju radovi na OŠ “Sveti Sava”. Reč je o radovima vrednim 150 miliona dinara pa će morati deca da idu u Tehničku i Ekonomsku školu. To je najbezbednije rešenje koje će ujedno omogućiti i bolju dinamiku izvođenja radova. Nema škole u gradu gde radovi na velikim rekonstrukcijama nisu ili bili, ili su u toku ili će uslediti. To govori da lokalna samouprava vodi računa o deci-kazao je gradonačelnik Vasić.
Direktorka škole Nataša Branković kazala je da je u prvi razred u ovoj školi pošlo 44 đaka-prvaka
-Fiskulturna sala je adaptirana još prošle godine, dvorište je uređeno, ostale su finese. Prva faza dvorišta u vrednosti od 27 miliona dinara je urađena, ostalo je da se uradi ograda i još neke finese-kazala je direktorka Branković.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker