Lokalna samouprava

Vasić: Grad će pomoći sanaciju krova na zgradi u Ulici Branka Radičevića

Grad će sa 1.4 miliona dinara pomoći sanaciju krova na zgradu u Ulici Branka Radičevića, koji je odnešen tokom nevremena od pre nekoliko dana, kada je veoma jak vetar odneo kompletan krov. Ukupna cena sanacije krova iznosi 2.2 miliona dinara, a dve trećine potrebnih sredstava izdvojio je Grad Pirot koji će novac, nakon odluke Gradskog veća, prebaciti Skupštini stanara zgrade koja će dalje pronaći izvođača radova. 

-Mi smo sumirali posledice nevremena, na svu sreću nisu tako velike a najveća posledica je u Ulici Branka Radičevića. Mi formalno-pravno nemamo obavezu da pomognemo, ali iz razloga što je ugrožena bezbednost i zdravlje ljudi, čak i bezbednost prolaznika, mi smo na Gradskom veću doneli odluku da izdvojimo 1.4 miliona dinara. Mislim da na taj način pokazujemo odgovornost prema građanima i da smo spremni da vršimo i prevenciju ali i sanaciju štete, ukoliko dođe do toga. Što se nas tiče, sanacija može da počne već sutra jer sama zgrada odnosno stambena zajednica sprovodi javnu nabavku i bira izvođača radova-kazao je Vasić.

Šef Odeljenja za stambeno komunalnu delatnost i urbanizam Zoran Krstić kazao je da je ova situacija tipičan primer važnosti primene novog Zakona o kolektivnom stanovanju koji podrazumeva redovno izdvajanje i za tekuće i za investiciono održavanje zgrada.

-Ovo spada u investiciono održavanje zgrada. U ovom slučaju Grad, iako nema direktne ingerencije da u ovoj situaciji pomogne, osim u slučaju poboljšanja energetske efikasnosti, ali ovo je ipak neka vanredna situacija pa je Grad na osnovu našeg izveštaja a nakon uviđaja štete, odlukom Gradskog veća izdvojio 1.4 miliona dinara. Sada je na stanarima da obezbede ostatak novca, što pre prikupe ponude izvođača radova, izaberu najpovoljnijeg izvođača i krenu da realizuju sanaciju krova zgrade-kazao je Krstić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker