Lokalna samouprava

Vasić: Godina na izmaku bila je turbulentna, ali uspešna za Pirot

U svom pozdravnom govoru na večerašnjoj Svečanoj akademiji povodom Dana grada u prepunoj sali Doma vojske u Pirotu gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da je 2016. godina bila dosta turbulentna, ali uspešna za Pirot.

-Godina na izmaku je bila dosta turbulentna ali uspešna. Imali smo izbore, u Americi, gde je bilo iznenađenja, u Pirotu iznenađenja nije bilo. Imali smo puno radova na infrastrukturi, gradi se Koridor 10, imali smo uspešne projekte Mišelina, puno manifestacija iz oblasti kulture, sporta. Piroćanci mogu da požele novu 2016. godinu jer je bila uspešna. Svima vama pre svega želim dobro zdravlje i puno uspeha u Novoj godini-kazao je gradonačelnik Vasić.

U ime svih nagrađenih na Svečanoj akademiji, publici u Domu vojske obratio se direktor Slobodne zone Pirot dr Dragan Kostić, koji je kazao da su u Slobodnu zonu Pirot, koja je došla do tog stupnja razvoja da veliki broj kompanija koji radi u okviru Zone ostvari godišnji obrt od skoro milijardu dolara, u početku verovala samo tri čoveka. Slobodna zona Pirot dobila je nagradu “28. decembar” iz oblasti privrede. 

-Krajem prošlog veka, devedesetih godina, u ideju Slobodne zone verovala su samo tri čoveka, tadašnji direktor Tigra Dragan Nikolić, tadašnji načelnik Okruga Neško Madić i ja koji sam dobio zadatak da to uradim. Početkom 21. veka u tu ideju je počeo da veruje i predsednik opštine, sadašnji gradonačelnik Vladan Vasić koji je uspeo da od 1.5 posto akcija, opština postane vlasnik 25 posto akcija Slobodne zone Pirot. U međuvremenu dobili smo brojne nagrade u svetu, a red je i drago nam je da smo dobili ovakvo priznanje u u našem gradu-kazao je direktor Kostić.

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker