Gradska hronikaPolitika

Vasić: Aktiviramo Koaliciju za Pirot

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić, povodom masovnog napuštanja Ujedinjenih regiona Srbije širom zemlje, izjavio je Tanjugu da se u Pirotu aktivira “Koalicija za Pirot” koja je na izborima 2012. nastupala u koaliciji sa URS-om.

vasicVasić je napomenuo i da su svi odbornici vladajuće političke opcije u Pirotu članovi “Koalicije za Pirot”.

“Mi smo i na izborima 2012. godine nastupali kao “Koalicija za Pirot-URS” i svi odbornici ostaju u okviru odborničke grupe “Koalicija za Pirot”, tako nam se zove i odbornička grupa. Dakle aktiviramo “Koaliciju za Pirot”, ne napuštamo URS, a što se tiče URS-a tu očekujemo dalje poteze u vezi sa budućnošću stranke”, rekao je Vasić, koji je i potpredsednik URS-a.

Na pitanje da li se vode razgovori sa nekim od aktuelnih partija na vlasti na republičkom nivou Vasić nije isključio tu mogućnost.

“Tu očekujemo neke razgovore ali trenutno o tome ništa ne možemo da kažemo”, izjavio je Vasić.

Vasiću teče treći uzastopni mandat na mestu predsednika opštine Pirot. Aktuelna vlast u Pirotu koju čine “Koalicija za Pirot-URS”, SPS, SPO i DS ima 42 od 56
odbornika u lokalnom parlamentu.

Najjača opoziciona stranka u Pirotu je SNS.

A.Ć.

Slične vesti

16 Comments

  1. Vladane, ako se URS raspada, prava je stvar da vratis Koaliciju za Pirot i nastavi tako i dalje. Kritacara je uvek bilo i bice. Njima nista ne odgovara, sve im smeta. Ja sam glasala i glasacu opet za tebe.

  2. Само ви гласајте за мене није битно како ми се зове коалиција.П.С ја сам ја ……….

  3. Morate biti pazljiviji citaoci. Gospodin Vasic je jasno rekao da je na izborima 2012. godine nastupio pod nazivom “Koalicija za Pirot-URS”, koja je u skaldu sa brojem osvojenih poslanickih mandata stvorila odbornicku grupu pod nazivom “Koalicija za Pirot”. Na osnovu navedenog u ovom naslovu, a kao krajnje logicno, proistice da se aktiviranjem vec postojece “Koalicija za Pirot-URS”a koja ne napusta URS, aktivira i “Koalicija za Pirot” koja je na izborima 2012. nastupala u koaliciji sa URS-om. Licno smatram da je ovo otvara kvalitetno novu politicku dimenziju i da se radi o korenitoj, dobro osmisljenoj i mudroj politickoj odluci.

  4. Gospodina Vasica treba odsetiti da njegova odbornicka grupa u SO Pirot ima zvanicni naziv ” VLADAN VASIĆ-KOALICIJA ZA PIROT, UJEDINJENI REGIONI SRBIJE”, a ne “Koalicija za Pirot” kako navodi. Jasno mi je da se odrice “UJEDINJENIH REGIONA SRBIJE” ali mi nije jasno zasto se odrekao “VLADANA VASICA”.

  5. Doći će i vreme kada će se sadašnji kadar SNS-a, vratiti u Pirotsku Novu Snagu, a to će biti čim pre Vučić shvati da nema kadra u Pirotu i da su obećanja o poslu i funkcijama koje im je dao tokom kampanje – nemoguće ostvariti.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker