Bela Palanka

Vanredna situacija u Beloj Palanci usled poplava – Opštinska uprava maksimalno angažovana u cilju normalizacije stanja

Za nepuna dva sata, u nedelju popodne, na području Bele Palanke palo je oko 130 litara vodenog taloga na metar kvadratni, što je, skoro, četiri puta više od mesečnog proseka za ovo doba godine. Velika količina vode izazvala je poplave u desetak sela opštine, ugroženo je vodosnabdevanje građana pijaćom vodom, a bujične vode najviše štete pričinile su na putnoj infrastrukturi. Na predlog Štaba za vanredne situacije predsednik opštine Bela Palanka, Goran Miljković, proglasio je vanrednu situaciju zbog elementarnih nepogoda – poplava na teritoriji opštine.

Uprava opštine Bela Palanka preduzela je maksimalne mere kako bi se posledice, treće elementarne nepogode u ovoj godini u Beloj Palanci, ublažile i donekle normalizovao život stanovnika izjavio je za Pirotske vesti, zamenik predsednika opštine, Miroslav Marinković.

“Na snazi je još uvek zabrana upotrebe vode za piće iz vodovodne mreže jer je došlo do većeg zamućenja. Juče smo građanima delili flaširanu vodu na 14 punktova, a danas cisterna sa pijaćom vodom obilazi iste lokacije na kojima se zadržava po pola sata, kako bi se ljudi snabdeli vodom za piće. Na sreću, stambeni objekti nisu ugroženi, ali dobar deo okućnica je pod vodom. Poplavljen je i znatan deo poljoprivrednog zemljišta pod usevima. Najviše je stradala putna infrastruktura i u tom smislu angažovali smo svu raspoloživu mehanizaciju kako bismo, u prvo vreme, donekle ublažili posledice. S obzirom na štetu, koja će se tek proceniti, moraćemo da zatražimo hitnu pomoć države, jer naš budžet ne bi mogao da podnese visinu troškova sanacije”- rekao je Miroslav Marinković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker