Gradska hronika

Vandali uništili sadnice cveća i ukrasnog šiblja u centru grada

Prethodne noći počupano je cveće i sadnice šiblja iz pet žardinjera na Crvenom trgu, ispred apoteke u centru grada. Sadnice je, razbacane oko žardinjera, pronašao u ranim jutarnjim satima čistač JP Komunalac, odmah je obaveštena policija, sačinjen je zapisnik i obavešteno tužilaštvo. Pričinjena šteta je oko 50.000 dinara.

Cveće koje je počupano radnici Zelenila zasadili su pre samo nekoliko dana. Ivana Stanković, rukovodilac RJ Zelenilo, kaže da se često događa da građani čupaju cveće i kradu sadnice ali je do sada to uglavnom bilo da bi ih sadili u svom dvorištu. „Onaj ko je počupao cveće očigledno nije želeo da ga ukrade nego samo da napravi štetu. Iščupano je i šiblje koje dosta vredi, jedna sadnica košta 1.000 dinara tako da je šteta koja je načinjena oko 50.000 dinara. Pokušaćemo da vratimo sve što možemo ali pitanje je šta će se ponovo primiti“ – kaže Stankovićeva.

Stankovićeva kaže da će policija proveriti snimke sa kamera u centru grada kako bi se utvrdilo ko su počinioci ovog varvarskog dela.

Iz JP Komunlac apeluje na građane da ne uništavaju  zelenilo koje krasi grad. Mnogo je  truda uloženo  da bi grad bio lep i čist. Dvadesetak radnika Zlelnila održava preko 120.000 metara kvadratnih zelenih površina u gradu za koje se godišnje izdvaja preko 20  miliona dinara.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker