Gradska hronika

Vandali nastavljaju svoj pir

Vandali u Pirotu noćas su grafite u srednjem prolazu u centru grada ka Veznom traktu praktično uništili sprejevima. Reč je o grafitima koje su pirotski mladi i talentovani umetnici slikali u prolazima kako bi doprineli da ovi prolazi umesto javnih toaleta postanu prave male galerije na otvorenom.

grafiti_4

Vandalima izgleda u Pirotu da je nemoguće stati na put. Nakon mladih sadnica lipa na Keju ostrvili su se na grafite koje predstavljaju prava umetnička remek-dela pirotskih mladih i talentovanih umetnika.

grafiti_3

Uprkos brojnim apelima, vandalim očigledno niko ne može da stane na put pa svaki trud da se grad ulepša, a koji je u konkretnom slučaju rezultat volonterskog rada mladih pirotskih umetnika, postaje bezvredan.

grafiti_2

Da podsetima, na udaru vandala do sada se nebrojeno puta našao Kej pored Nišave, simbol Pirota gde su uništavane klupe, korpe za otpatke, mladice lipa, u jednom navratu je čak teško oštećeno i dečje igralište kod Golemog mosta.

grafiti_1

Osim Keja, potpuno je uništen i kompletan mobilijar koga je Sportski centar Pirot postavio na izletištu Sarlah sa namerom da se ovaj deo grada oživi i postane idealno mesto za beg iz gradske vreve.

grafiti_5

 

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Zašto kao jedan od medija u ovom gradu ne prozovete jednom i nadležne organe, tj. policiju? Svi znamo da ne obavljaju svoj posao kako treba, da ih nikada noću nema na keju gde bagra divlja, itd.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker