Kultura

Piroćanci uživali u muzici benda Artan Lili, jednog od najpopularnijih bendova novog talasa u Srbiji

Jedan od najpopularnijih bendova novog talasa u Srbiji i regionu Artan Lili, nastupio je sinoć  u Pirotu na Maloj sceni. Za dobro raspoloženje publike pobrinuo se DJ Mimi, koji je nastupio kao predgrupa popularnog benda. Koncert je održan u okviru Pirotskog kulturnog leta, a ulaz je kako je i najavljeno iz Gradske uprave, bio besplatan za posetioce.

Grupa Artan Lili postoji od 2013. godine. Nakon izvesnih personalnih promena ova nojz pop četvorka iz Beograda  se ustalila u svojoj prepoznatljivoj postavi: Bojan Slačala (bas-gitara i vokal), Romana Slačala (vokal i daire), Marko Ajković (bubanj), Dragan Knežević (gitara).

Ono što je, pored prepoznatljivog zvuka, karakteristično za grupu je i vizuelni identitet, prepoznatljivi logotip grupe i video spotovi. Za šest od dvanaest pesama sa prvog albuma snimljeni su video spotovi u režiji Željke Veljković, Miloša Gojkovića, Marine Uzelac i Staše Tomića.

Singlovi grupe osvajaju prva mesta svih relevantnih radijskih i TV top-lista u zemlji i regionu. Zanimljivo je istaći i da je njihov singl Ako stanemo tu debitovao na prvom mestu Diskomera  Studija B, što je prethodno pošlo za rukom samo numerama grupa Bijelo dugme, Ekatarina Velika I Kal.

Ljubitelji dobre muzike u Pirotu će takođe na Maloj sceni, večeras od 21 sat moći  da uživaju u Boemskoj večeri posvećenoj Tomi i Silvani. Bend Ane Štajdohar  nastupiće 12. Avgusta.

Foto: Ilija Lika Pejčić

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker