Gradska hronika

Uz pomoć Komunalca saniran put do vidikovca Smilovica

Do ovog veoma popularnog vidikovca sada je moguće doći i putničkim kolima, što ranije nije bio slučaj

Inicijativu Mesne zajednice Pokrovenik da se sanira put do jednog od najposećenijih vidikovaca na Staroj planini – Smilovica podržali su lokalna samouprava grada Pirota i JP “Komunalac”. Naime, danas je ekipa “Komunalca” uz pomoć meštana Pokrovenika uspela da radove privede kraju. Kako nam je rekao, predsednik MZ “Pokrovenik”, Slavoljub Kostadinović, put do Smilovice je sada u odličnom stanju i bez ikakvih problema se može doći putničkim kolima.

“Veoma smo zahvalni Upravi grada Pirota i JP “Komunalac” koji su nam pomogli da, u cilju razvoja turizma, saniramo put do vidikovca “Smilovica” koji redovno posećuje veliki broj ljudi. Kritična mesta smo uredili i, što je najvažnije, uspeli smo da kanališemo odvođenje bujičnih voda zbog kojih je najviše dolazilo do oštećenja. Takođe, put je proširen i poravnat, tako da se bez ikakvih problema može doći do vidikovca putničkim kolima”- rekao je Kostadinović.

Selo Pokrovenik postalo je, zahvaljujući entuzijazmu rukovodstva Mesne zajednice i pomoći Turističke organizacije i Grada, važna turistička tačka, vidikovac Smilovica nezaobilazna turistička atrakcija a u proteklom periodu snimana su i brojna filmska ostvarenja međunarodnih produkcija. Selo je zahvaljujući svemu tome preporođeno, uređene su i prve kuće za seoski turizam.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker