Lokalna samouprava

Milioni evra u razvoj infrastrukture

Godinama unazad grad Pirot u svom budžetu planira pozamašna sredstva za realizaciju planiranih infrastrukturnih kapitalnih investicija. Ove godine izdvojeno je oko tri miliona evra, ali značajnu pomoć pruža i Vlada Republike Srbije preko svojih ministarstva, tako da je nivo investicija u razvoj grada zaista respektabilan. Pored toga, Pirot neguje i veoma plodonosnu saradnju sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima na osnovu čega su značajni infrastrukturni poslovi realizovani, a mnogi su u planu.

Govoreći o još nekim investicijama koje treba realizovati, gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić kaže da, zahvaljujući dobroj saradnji sa republičkim institucijama, nivo ulaganja premašuje izvorna sredstva namanjena za infrastrukturne poslove na godišnjem nivou.

https://www.youtube.com/watch?v=4GZueHJh8ts

“Iz budžeta za ovu godinu izdvojili smo oko tri miliona evra za infrastukturu, ali moram da napomenem da imamo dobru saradnju sa mnogim ministarstvima. Na primer, Ministarstvo za zaštitu životne sredine je dosta pomoglo, preko milion evra za neke poslove koje ćemo raditi na Deponiji. Pregovaramo sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima, da radimo potpunu rekonstrukciju cevovoda od Krupca do Berilovca, očekujemo raspisivanje javne nabavke, takođe preko Kancelarije, za rekonstrukciju Doma Vojske, preko 220 miliona dinara. Dakle, imamo sredstva više od izvornih sredstava od 3 miliona evra za infrastrukturu u gradu”- izjavio je Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker