Kultura

Uvertira pred Guču – nastup trubača Saše Pavlovića

Duvački orkestar “Saša Pavlović” iz Pirota, jedan od najboljih orkestara u Srbiji, nastupio je sinoć na otvorenoj sceni ispred Doma Kulture Pirot. Posle nekoliko zapaženih nastupa prethodnih nedelja, koncert u Pirotu bio je generalna proba pred veliki Sabor trubača u Guči koji ove godine slavi izuzetan jubilej – 60 godina. Ambicije pirotskih trubača su velike, sa nestrpljenjem se očekuje Guča i realno je nadati se nagradama.

Mario Pavlović, frontmen pirotskih trubača, kaže da je na koncertu u Pirotu prenet delić atmosfere onoga što će se dešavati u Guči od 13. do 15. avgusta. A kada je reč o ovom izuzetnom događaju Pavlović kaže da je repertoar pažljivo biran i da oslikava na pravi način pirotski kraj.

“U Guči ćemo se predstaviti pesmom iz našeg kraja – “Čije je ono devojče” i sviraćemo čoček kolo po izboru, odnosno, “Pirotsku zavrzlamu”. Očekujemo da se predstavimo na najbolji mogući način, jer smo se spremali veoma dobro, sa različitim dirigentima i profesorima muzike i trube. Nadam se da ćemo ove godine doneti neku nagradu, bilo ih je i do sada, ali ovog puta očekujemo neku od značajnijih nagrada. Naš najveći uspeh u Guči je  bio kada smo proglašeni za drugi orkestar Sabora što govori da smo dostigli jedan respektabilan nivo”- rekao je Pavlović.

 

 

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker