Sport

Uvek neugodni Grafičar veliki izazov za fudbalere Radničkog

U dvadesetom kolu Prvenstva Prve lige Srbije u fudbalu, Radnički Pirot sastaće se u ponedeljak sa Grafičarem u Beogradu. “Bele” će predvoditi Bratislav Savić, pomoćni trener, s obzirom da je šef struke Radničkog, Nikola Puača, pozitivan na korona virus. Radnički odlazi veoma neugodnom rivalu koji je u poslednja tri susreta bio uspešniji, a od toga dva puta pobedio u Pirotu. Bratislav Savić podseća da je reč o jednom od najboljih timova u ligi i da je to “rasadnik” talenata Crvene zvezde.  

“Možda je mali problem što ćemo igrati na veštačkoj podlozi, a uz to ćemo imati veoma jakog protivnika koji je, prema ocenama mnogih, jedan od najboljih u ligi. Naša forma je u usponu, dobro smo startovali i sa velikim optimizmom idemo u Beograd, i nadamo se da ćemo izvući povoljan rezultat. Što se tiče zdravstvenog biltena fudbalera sa povredama i dalje kubure Apostolović, Petrov i Vlaović. Oni su trenirali lagano sa strane, a Nemanja Milošević će pauzirati zbog žutih kartona”- izjavio je Savić.

Sekretar Radničkog, Dragan Janković, kaže da neće biti dodatnih testiranja fudbalera na korona virus. Jedina promena je u prilagodjavanju propozicija okolnostima zbog aktuelne epidemije. Ako se dogodi da neko od šefova struke, ili pomoćnika dobije koronu i ne može da vodi svoj tim neće se primenjivati pravilo – dve utakmice bez kazne, a onda sankcije. Dok je god bolest u pitanju i dok se oboleli ne oporavi nema nikakvih posebnih zahteva niti kazni po klub, ili trenera, jedino što je klub u obavezi da prijavi bolesnog trenera.

Ovog vikenda počinju takmičenja mlađih kategorija Fudbalskog kluba Radnički. Omladince će ovog proleća voditi trener, Slobodan Đošev, kadete Radivoje Manić, pionire Dragan Cvetković i petliće Milan Tošić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker