Lokalna samouprava

Uvedena vanredna situacija na teritoriji Grada Pirota

Juče bilo preko 80 intervencija na preko 20 lokacija u Gradu, kazao gradonačelnik Vasić

Gradonačelnik Pirota i komandant Štaba za vanredne situacije Grada Pirota mr Vladan Vasić danas je nakon sednice Štaba kazao da je zbog otklanjanja šteta od poplava doneta odluka o proglašenju vanredne situacije na teritoriji Grada. 

Gradonačelnik Vasić je istakao da je tokom jučerašnjeg dana bilo 80 intervencija na preko 20 lokacija sa ciljem da se pomogne najugroženijima.

-Angažovali smo mehanizaciju i ljudstvo na velikom broju lokacija u gradu i selima, imali smo dobru komunikaciju sa predstavnicima Srbijavoda, akcenat je bio na zaštiti stanovništva, a zatim na životinje, objekte. Želim da se zahvalim svima koji su učestvovali na sprečavanju i otklanjanju posledica nepogoda. Bilo je tu i volontera, mehanizacije javnih preduzeća, privatnika. Na svu sreću nema većih i obimnijih šteta, ima mnogo poplavljenih podruma, dvorišta. Veoma važna stvar je da je vodosnabdevanje u Pirotu dobro, nema problema, crpna stanica Berilovac je opravdala svoje postojanje jer je uspela da eliminište ogromno zamućenje vode na izvorištu Krupac. Angažovaćemo ekipe naše saobraćajne inspekcije koja će obići sve puteve u pirotskom kraju i sve probleme prijaviti i naloži firmama – upravljačima puteva,  koje su nadležne za održavanje puteva. Javljali su nam se ljudi iz zemlje i inostranstva koji žele da uplate humanitarnu pomoć. Ja se njima zahvaljujem, a u toku dana ćemo putem medija saopštiti na koji način će biti moguće uputiti pomoć ugroženima-kazao je Vasić.
Zamenik gradonačelnika Miloš Colić kazao je da su sve raspoložive ekipe Štaba stalno na terenu.

Colić je kazao da će danas biti formirana i komisija za procenu šteta kako bi se krenulo u procenu i sanaciju šteta.

Uprkos rekordnom zamućenju vode na izvorištu Krupac, voda u gradu i dalje potpuno ispravna

Direktor Vodovoda Zoran Nikolić kazao je da vodosnabdevanje u Pirotu sasvim normalno funkcionište i dodao da je na izvorištu Krupac registrovano rekordno zamućenje od čak 76 NTU jedinica, što se nije desilo u zadnjih četvrt veka, ali da je Crpna stanica Berilovac to zamućenje redukovana na 0.5 NTU jedinica, što je u skladu sa svim pravilnicima pa problema u vodosnabdevanju nema.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker