Sport

Utakmica decenije u subotu u Jagodini

Pirotski Radnički u subotu u Jagodini igra utakmicu decenije, koja bi mogla da Bele odvede u viši rang takmičenja, nakon dugo godina igranja u Srpskoj ligi Istok. Ovo je ocena i trenera Marjana Živkovića, i predsednika Radničkog Aleksandra Ćirića, ali i Pirgosa, koji će u velikom broju u subotu krenuti put Jagodine. Rukovodstvo Radničkog obezbedilo je autobuski prevoz za sve Piroćance koji žele da bodre Bele, a prijavljivanje se vrši u prostorijama Radničkog na Veznom traktu u centru Pirota. Verovatno po prvi put Pirgosi su danas došli i na trening Radničkog, jedan od poslednjih pred subotnju utakmicu i priredili bakljadu kako bi podržali fudbalere Radničkog u njihovoj borbi za ulazak u viši rang takmičenja.

3_resize

Po rečima predsednika Radničkog Aleksandra Ćirića, u subotu se igra utakmica kakvu fudbaleri Radničkog nisu imali prilike da igraju dugo godina unazad.

-Osam, devet godina čekamo ovu utakmicu i Prvu ligu. Došli smo do utakmice koja će odlučiti pobednika Srpske lige Istok i ulazak u viši rang takmičenja. Nismo pompezno najavljivali, od izbora novog rukovodstva ulazak u Prvu ligu, već smo želeli da idemo iz utakmice u utakmicu pa ako dođe do toga, da se svi zajedno izborimo i napravimo rezultat koji će pirotskoj fudbalskoj javnosti omogućiti dobar i kvalitetan fudbal. U klubu je dobra atmosfera, učinili smo sve što je bilo do nas, sva obećanja i igračima i zaposlenima smo ispunili. Verujem u ove momke i ako budu pružili maksimum, u šta ja ne sumnjam, Prva liga je naša. U svim utakmicama na domaćem terenu imali smo jaču nego proteklih sezona podršku Pirgosa i ljubitelja fudbala u Pirotu, pa smo se potrudili da obezbedimo organizovani odlazak za Jagodinu. Prijavljivanje zainteresovanih je u toku kako bi svim omogućili da odemo u Jagodinu i podržimo Bele na utakmici decenije. Ipak, ne treba vršiti preveliki pritisak na igrače, mi iz uprave ne sumnjamo u njih, kao ni Pirgosi, niti ceo grad. Želim da se zahvalim Pirgosima na odličnoj podršci, koji su i danas došli na trening kako bi podržali Bele-kazao je predsednik Ćirić.

_ACA8226_resize

Trener Živković kazao je Pirotskim vestima da u ekipi Belih nema problema.

-I da ima problema, nema ih. Utakmica sezone. Sve što smo radili u proteklih 28 kola staje u devedeset minuta, tako da ništa ne sme da se odrazi na utakmicu, jer nemamo popravni. Kadrovski problemi su zanemarljivi, svi imaju pravo nastupa, ima sitnih povreda, bez žutih kartona. Idemo na utakmicu sezone u kompletnom sastavu i spremni za osvajanje bodova-kazao je trener Živković.

Jedan od Pirgosa, Aca Božilović kazao je da je ovo “repriza” utakmice iz 1996. godine, Bor Radnički Pirot.

-Nenad Jestrović, 0:1, posle toga sve je već istorija. Nadam se da će da se istorija ponovi i da ćemo da pobedimo Jagodince i da dokažemo gde nam je svih ovih godina bilo i mesto. Idemo da odigramo 90 minuta, 11 njihovih, 11 naših, plus Pirgosi, koji treba da budu 12. igrač, idemo da pobedimo i da proslavimo pobedu u centru grada. Želim da se zahvalim predsedniku kluba Aleksandru Ćiriću, koji nam je ove sezone, možda više od bilo kog njegovog prethodnika, izlazio u susret. Izašao nam je i ovoga puta, obezbedio autobuse kako bi u što većem broju bodrili svoj klub-kazao je Božilović.

4_resize

uskoro video materijal

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de