Lokalna samouprava

Usvojen Plan kapitalnih investicija grada, realizovaće se brojne investicije

Odbornici Skupštine grada Pirota danas su usvojili niz tema od izuzetnog značaja za dalji razvoj grada. Razmatrajući Odluku o izmenama i dopunama Odluke o budžetu za 2021 godinu 456 miliona dinara opredeljeno je za dalje investiranje, a u gradskoj kasi ove godine naći će se više od dve milijarde i dvesta miliona dinara. Odbornici su usvojili Plan kapitalnih investicija za period od četiri godine za koji je rečeno da je živa materija i da se stalno može dopunjavati i korigovati prema potrebama građana. Za razvoj poljoprivrede opredeljeno je 56 miliona dinara, i što je veoma važno prvi put se izdvaja novac, tri miliona dinara, za ruralni razvoj. Predstavnici opozicije nisu bili zadovoljni rebalansom bužeta, ali su podržali dosta drugih odluka među kojima je i Plan kapitalnih investicija.

Zamenik gradonačelnika Pirota, Miloš Colić, smatra da su sve teme od izuzetnog značaja za dalji razvoj grada. Rebalansom budžeta novac je raspoređen za prioritetne investicije, a posebno je zadovoljan usvajanjem Plana kapitalnih investicija i novim ulaganjima u razvoj poljoprivrede i seoskog turizma.

“Danas se na dnevnom redu našlo nekoliko, zaista, važnih tema. Pomenuli ste rebalans, 456 miliona dinara koje sada opredeljujemo za realizaciju važnih projekata. Tu je i Plan kapitalnih investicija koji je bio logički sled iza prve teme. Plan kapitalnih investicija će u narednim godinama biti dinamički dokument. Mi listamo potrebe, ali nećemo zaboraviti na ono što običan život donosi svakog dana, meseca i godine, i mi ćemo Plan kapitalnih investicija stalno obogaćivati novim stvarima. Ono što je za mene veoma važno to je Program mera podrške u poljoprivredi gde imamo jedan novi fond, kao pomoć u razvoju ruralnog turizma. To je nešto gde grad Pirot prednjači u odnosu na sve lokalne samouprave u Srbiji. To će promeniti lice naših sela u narednom periodu, a pre svaga staroplaninskih i sela u kanjonu reke Jerme. Takođe, veoma je važno javno privatno partnerstvo u prevozu na gradskim i prigradskim linijama. Unećemo više reda sa određenim brojem autobusa i sa privatnim partnerom povećaćemo kvalitet usluga prevoza u Pirotu , a nadam se i uštedama po tom pitanju. Ostalo su teme koje svakog marta obrađujemo, ustanove kulture su dale svoje izveštaje i ja se nadam da ćemo i u kulturi, a uz pomoć Plana kapitalnih investicija, govorim o sanaciji Doma Vojske, otvaranju male scene sajamskog prostora, i uz pomoć države dobiti neku novu vrednost i bolji život”, zaključio je Colić.

foto Lika Pejčić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker