Lokalna samouprava

Usvojen budžet za 2019. godinu, za investicije i infrastrukturu biće izdvojeno tri miliona evra

Na današnjoj sednici Gradske skupštine ogromnom većinom usvojen je budžet za narednu godinu iz koga će za infrastrukturu biti izdvojeno čak tri miliona evra. Gradonačelnik Vasić po završetku sednice kazao je da budžet ima veoma jaku investicionu komponentu a biće povećanja i na ostalim pozicijama poput socijalnih davanja, zatim izdvajanja za kulturu, obrazovanje, medije…

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić zahvalio se svim odbornicima koji su podržali budžet i kazao da je budžet za narednu godinu planiran tako da zadovoljava sve potrebe budžetskih korisnika uz snažnu komponentu investicija.

-Povećana su blago davanja i za socijalu, sport, medije i razna druga davanja. Da podsetim da mi imamo čitav niz mera i davanja kojih ranije nije bilo i koja ne postoje u mnogim lokalnim samoupravama. Reč je o izdvajanjima za prvo dete, nezaposlene majke, samohrane majke, dete koje živi na selu, studentske i sportske stipendije i tako dalje-kazao je Vasić.

 

Predsednik Gradske skupštine Milan Popović kazao je da je budžet za 2019. godinu i razvojni i socijalni a veoma važna odlika je da je budžet planiran realno, iz realnih izvora, naglasio je Popović.

Odbornici SNS podržali su budžet i ove godine.

-Mi smo zadovoljni predloženim programima. Istakao bih zadovoljstvo izdvajanjima u domenu zdravstva poput izdvajanja 3.5 miliona dinara za nabavku ortopana, aparata za snimanje vilica namenjenog Stomatološkoj službi Doma zdravlja, kao i izdvajanje deset miliona dinara za izradu projektne dokumentacije za kompletnu rekonstrukciju Opšte bolnice. Time će se stvoriti mogućnost za radove vredne od oko milijardu i po dinara sredstvima Vlade Srbije odnosno Kancelarije za javna ulaganja-kazao je dr Sava Rančić iz Oborničke grupe SNS-a u Pirotu.

Ljubomir Stojanović, odbornik SNS-a kazao je da je Državna revizorska institucija danas dodelila značajno priznanje Gradu Pirotu – za najbolje projektovani budžet za 2017. godinu. Po njegovim rečima, taj budžet podržala je svojevremeno i Odbornička grupa SNS-a a sve to je dokaz da se sredstva u gradskom budžetu dobro projektuju i još bolje realizuju.

Za usvajanje budžeta nisu glasali jedino odbornici Pirotske nove snage i Pokreta “Najbolje za Pirot”.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker