Lokalna samouprava

Usvojen budžet za 2016. godinu sa 35 glasova “za” i 6 “protiv”

Sa 36 glasova “za” i 6 “protiv” odbornici lokalnog parlamenta na današnjoj sednici usvojili su budžet za narednu godinu.


Prilog TV Pirot

Nakon sednice, predsednik opštine Pirot Vladan Vasić kazao je da će budžet za 2016. godinu ispuniti očekivanja svih budžetskih korisnika.21a0303d9b50eda33ec093a4a02dba8bc6031a881e22d90349b0c8fbc9cfccc2

 

-Napravljen je programski, što je novina, budžet je rodno odgovoran, napravljen po principima participativnog budžetiranja, socijalno je odgovoran i razvojni jer je dosta novca odvojeno za investicije. Budžetom za 2016. godinu predviđena su i povećanja socijalnih davanja. Za investicije će biti izdvojeno preko 270 miliona dinara. Naredna godina će biti stabilna zbog toga što će najavljene izmene u pogledu smanjenja trasfera i druga negativna rešenja stupiti na snagu tek 1. januara 2017. godine, tako da onaj ko bude pravio budžet za 2017. godinu imaće velike probleme ukoliko ova zakonska rešenja stupe na snagu. Na nedavnoj sednici SKGO upućen je poziv Ministarstvu finansija da se povuče sporni predlog Zakona o finansiranju lokalnih samouprave jer će on napraviti velike probleme u finansiranju lokalnih samouprava-kazao je Vasić.

sednica

Na početku sednice usvojene su ostavke odbornika Jovana Đorđevića i Radovana Ilića, a njihova mesta će zauzeti novi odbornici dr Milena Dimitrijević i Boban Nikolić.

Narodni poslanik Pokreta socijalista i odbornik u lokalnom parlamentu Dragan Todorović kazao je novinarima nakon sednice da je osnovni razlog zbog čega opozicija nije dala podršku ovom budžetu

-Odredbe ovog budžeta su potrošačke, da zadovolje potrebe javnih preduzeća, ali ne podržavaju potrebe građana koji žive u jako teškim uslovima. U narednom periodu ćemo insistirati da se sve te negativnosti koje su uočene prilikom pravljenja ovakvog budžeta, izbegnu, preprave, a možda u dogledno vreme, s obzirom da je pred nama održavanje i lokalnih izbora, napravi jedan bolji koncept-kazao je Todorović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker