Lokalna samouprava

Usvojen budžet sa 47 glasova “za”, i SNS podržao budžet

Odbornici Gradske skupštine Pirot danas su ogromnom većinom usvojili budžet za 2017. godinu sa 47 glasova “za” i četiri protiv. Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je novinarima nakon usvajanja budžeta da je sednica bila konstruktivna i da mu je drago što je i opozicioni SNS podržao usvajanje budžeta, što svedoči da je tok sednice bio konstruktivan.

-Ja mogu da izrazim zadovoljstvo zbog toga što je budžet usvojen velikom većinom. To je podrška budžetu za 2017. godinu i dobar plan za razvoj Pirota. Želim da se zahvalim svima koji su podržali budžet, tu je osim Koalicije za Pirot i SPS, PUPS, SDS i LDP, ali i odbornicima SNS-a koji su ovoga puta glasali za budžet iako su formalno opozicija. To je za mene iznenađenje ali je i to novina u konstruktivnom radu skupštine. Izražavam nadu da će se budžet za 2017. godinu dobro realizovati, kao što je to slučaj godinama unazad. Bužet je približno milijardu i 750 miliona dinara. Imamo neke specifičnosti, vraćamo deo starih dugova u Fondu za puteve, odvajamo preko 90 miliona dinara za program Prekogranične saradnje, za programe i projekte koji su odobreni od strane EU, što je naša obaveza, mada će se taj novac tokomo sledeće godine vratiti. Nastavljamo ulaganje u sport, kulturu, socijalu, za razne projekte socijale 102 miliona dinara, blago su povećani budžeti za sport, kulturu i medije, povećali smo i izdvajanja za razvoj poljoprivrede koji će biti 58 miliona dinara, 12 miliona dinara za izgradnju kanalizacione mreže u selu Izvor. Nastavljamo i sa podrškom podsticanju zapošljavanja, turizma i mnogih drugih stvari kazao je Vasić.

Predsednik Gradskog parlamenta Milan Popović ocenio je takođe da je tok sednice bio konstruktivan i izrazio zadovoljstvo što je budžet usvojen velikom većinom glasova.

 

video materijal TV Pirot

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker