Lokalna samouprava

Usvojen budžet Grada Pirota za 2022. godinu. Budžet će omogućiti da i sledeća godina bude građevinski intenzivna-kazao je gradonačelnik Vasić

Na današnjoj sednici Gradske skupštine odbornici su usvojili budžet Grada za 2022. godinu. Komentarišući usvajanje budžeta, gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je Pirotskim vestima da će i budžet za 2022. godinu pokazati domaćinsko poslovanje Grada Pirota. 

-Građevinska sezona u ovoj godini je krenula marta i traje još uvek. Tako će biti i naredne godine. Budžet je obezbedio novac za normalno funkcionisanje svih segmenata, za sve što inače budžet pokriva. Uvek ima mnogo većih potreba za investicijama nego što imamo novca i zato se trudimo da kroz ostale programe obezbedimo novac za investicije. Gotovo je sigurno da ćemo početkom februara ili marta imati rebalans i da ćemo gotovo sav novac koji ostane iz ove godine, a to neće biti mala suma, biti preraspodeljen u investicije. Negde oko 240 miliona dinara koje smo opredelili za infrastrukturu, sigurno ćemo gotovo duplirati-kazao je Vasić i dodao da će svi planovi biti ostvareni.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker