Kultura

Uspešno predstavljanje Hora Doma kulture na festivalu „Černomorski zvuci“

Mešoviti hor Doma kulture Pirot predstavio je Pirot i Srbiju  na festivalu „Černomorski zvuci“ koji je održan u bugarskom gradu Balčiku. Zahvaljujući  kompoziciji “Mori Rado”, bugarskog autora Georgija Petkova,  Hor Doma kulture osvojio je nagradu na festivalu. Učestvovalo je preko 20 horova.

Hor Doma kulture predstavio se raznovrsnim repertoarom, tradicionalnim pesmama iz Pirota, jednom grčkom kompozicijom, jednom romskom  numerom i  bugarskom pesmom “Mori Rado”, autora Georgija Petkova. “Tokom 4 dana festivala pohađali smo i radionice za vokalne tehnike pevanja, dsanja i ritma.  Zajedno smo nastupali sa ostalim horovima i zahvaljujući kompziciji “Mori Rado” koju smo izveli na bugarskom jeduziku osvojili smo i nagradu na festivalu” – kaže Silvoija Nešić, dirigent Hora Doma kulture.

Nešićeva ističe da su učesnci prezadovoljni učešćem na festivalu i oduševljeni gradom i lepotama koje su videli ali i novim poznanstvima i  iskustvima koja su stekli. “Pokazali smo da Hor Doma kulture može da učestvuje ravnopravno sa horovima iz drugih zemalja koji su učestvovali na festivalu”.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker