Lokalna samouprava

Uspešna građevinska sezona privodi se kraju

Ovogodišnja građevinska sezona, koja je po oceni gradonačelnika Vladana Vasića veoma uspešan, privodi se kraju, a trenutno su u toku radovi u Ulici Milovana Glišića, gde se asfaltira, radi se i u naselju Senjak, a narednih dana treba da se završi asfaltiranje glavne ulice u Krupcu, zatim dve ulice u selu Poljska Ržana, ulica u selu Gradište.

asfaltiranje pirot investicije građevinska sezona

-Uprkos pandemiji, ovogodišnja građevinska sezona je veoma uspešna. Ovde u Ulici Milovana Glišića najpre je zamenjena vodovodna mreža, uređeni su ivičnjaci, trotoari, sada se asfaltira deonica oko 510 metara kolovoza, isto toliko trotoara. Sugestije meštana su ispoštovane pa je oko parka ulica proširena. Ranije smo ovde imali dosta kvarova na vodovodnoj mreži, sada se to sanira tako da očekujem da više ovde problema nema. Rade se i krpljenje udarnih rupa i postavljanje ivičnjaka u selu Krupac. Tamo smo dosta uložili, asfaltirali sokake, uradili kanalizacionu mrežu, sada je promenjena i vodovodna mreža duž glavne ulice. Ostale su dve ulice u selu Poljska Ržana, nadam se da će se sve to završiti do kraja građevinske sezone, zatim jedna ulica u selu Gradište i radovi u dvorištu zgrada u naselju Senjak-kazao je gradonačelnik Vasić.

Direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada Slaviša Svilarov kazao je da firma Drumovi AD danas treba da privede posao kraju.

-Zamenjena je prethodno vodovodna mreža, vrednost radova je 6 miliona dinara. Radi se oko 500 metara dužnih kolovoza, negde oko 2.500 kvadrata se asfaltira, danas se postavlja završni sloj asfalta, postavljeni su i ivičnjaci tako da će meštani dobiti potpuno rekonstruisanu ulicu-kazao je Svilarov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker