Gradska hronika

Uspešna godina za Srpsko lekarsko društvo, dodeljena priznanja istaknutim medicinarima

Večeras je u hotelu Vila Dijana održana svečana sednica pirotske podružnice Srpskog lekarskog društva na kojoj je predsednik pirotskog SLD primarijus dr Aleksandar Lilić prezentovano rezultate rada u ovoj godini a lekarima koji su se svojim radom i zalaganjem istakli podeljena su prigodna priznanja. Titulu doktora godine poneo je patolog dr Tomislav Jocić a nagradu za životno delo onkolog dr Bogoljub Madić. 

Predsednik Lilić kazao je okupljenima da je tokom ove godine organizovano mnogo kvalitetnih edukacija za pirotske lekare, čak više od onoga što je zakonski minimum pa su mnogi od lekara mogli i da biraju na koja predavanja će pohađati.

-Ova godina je donela nešto na šta svi mi treba da budemo ponosni. To je naš povratak Srpskom lekarskom društvu jer mi u ovom trenutku imamo rekordan broj članova, finansijski stojimo bolje nego ikada između ostalog zahvaljujući i podršci Grada Pirota. Pokazali smo da među nama, intelektualcima par ekselans, koji su praktično završili dva fakulteta,  ima sasvim dovoljno intelektualne snage da iznedrimo 15 predavača koji će izneti Sabor lekara i održati predavanja u rangu univerzitetskih profesora-naglasio je dr Lilić.

Dodeljena priznanja najuspešnijim lekarima

Dodeljene i nagrade svima koji su se svojim zalaganje istakli i doprineli boljem funkcionisanju SLD i uopšte zdravstva u Pirotu.

Laureat nagrade za doktora godine – dr Tomislav Jocić, specijalista patologije

Zvanje počasnog člana podružnice SLD u Pirotu dodeljeno je Snežani Mitić, koja je svojim dugogodišnjim radom značajno doprinela unapređenju rada Podružnice.

Posthumno dodeljeno priznanje dr Srđanu Gligorijeviću, nagradu primila supruga Vesna Gligorijević

Priznanje – zahvalnicu SLD je dobila i dr Miljana Ćirić. Kolektiv Službe hirurgije predložio je za priznanja mlade specijaliste radiologije dr Mariju Vidanović i dr Dragana Mitića.    Priznanje je dobio i dr Dejan Veličković. Priznanjem – zahvalnicom nagrađena je dr Slavica Filipović, doktor u ambulanti Tigra. Posthumno je odato priznanje i vrsnom pirotskom lekaru, koji je nažalost prerano preminuo, dr Srđanu Gligorijeviću. Priznanje je primila njegova supruga Vesna Gligorijević koja je kazala da joj je velika čast i odala zahvalnost za priznanje.

dr Bogoljub Manić, laureat nagrade za životno delo

Priznanja “doktor godine 2018” dodeljena su dr Tomislavu Jociću, specijalisti patologije koji se isticao svojim radovima na domaćim i inostranim kongresima i dr Bogoljubu Maniću, onkologu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker