Obrazovanje

Uspeh učenika OMŠ „ Dr. Dragutin Gostuški“

Na III školskom festivalu „Virtus Piano“ u organizaciji MŠ „Stanislav Binički“ u Leskovcu, održanom 6. i 7.aprila, učenici OMŠ „ Dr. Dragutin Gostuški“ osvojili su sledeće nagrade: Darija Dimitrijević učenica 2. razreda u klasi nastavnika Jovana Aškovića osvojila je II nagradu, u kategoriji klavir solo; Petra Tošić, učenica 3. razreda u klasi nastavnika Nenada Jankovića osvojila je II nagradu u kategoriji klavir solo; Irina Đorđević, učenica 4. razreda u klasi nastavnika Nenada Jankovića, osvojila je III nagradu u kategoriji klavir solo;  Isidora Dimić, učenica 4. razreda u klasi nastavnika Aleksandra Jankovića, osvojila je II nagradu u kategoriji klavir solo. Mlađan Stojanović i Olga Mitrović, učenici 3. razreda u klasi nastavnice Teodore Spasojević, osvojili su I nagradu u kategoriji klavirski duo.

Na XVI Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Nišu, održanom 31. marta, učenici OMŠ „Dr. Dragutin Gostuški“ izdvojenog odeljenja u Dimitrovgradu osvojili su tri nagrade- Stefan Kocić i Veljko Stojanov, učenici 4. razreda u klasi Miljane Antanasijević, osvojili su II nagradu u kategoriji klavirski duo, Aleksa Jovanović, učenik 2. razreda u klasi nastavnice Miljane Antanasijević osvojio je III nagradu u kategoriji klavir solo. Nikolaj Georgijev, učenik 2. razreda u klasi nastavnika Saše Aleksića, osvojio je III nagradu u kategoriji klavir solo, Senka Panajotević, učenica 2. razreda u klasi nastavnice Irene Veljković, osvojila je III nagradu u kategoriji klavir solo. Anđela Đorić, učenica 4. razreda u klasi nastavnice Teodore Spasojević, osvojila je pohvalu u kategoriji klavir solo.

Na VI Međunarodnom Festivalu u Aleksincu „Viva Harmonika“ , održanom od 7. – 9. aprila, učenik 4. razreda iz izdvojenog odeljenja u Babušnici OMŠ „Dr Dragutin Gostuški“ Mladen Dimitrijević, u klasi nastavnika harmonike Dalibora Dabića, osvojio je II. Nagradu.

Na IX internacionalnom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike odžanom u Beogradu 02. april  učenici Muzičke škole su osvojili sledeće nagrade- učenik Mlađan Stojanović osvojio je maksimalnih 100 poena a učenica Irina Đorđević osvojila je takođe prvu nagradu, sa 97 poena. Predmetni nastavnik ovim učenicima je Irena Pejčić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker