Obrazovanje

Uspeh učenica Srednje stručne škole na literarnom konkursu u Leskovcu

Učenice Srednje stručne škole Jelena Cvetković i Anastasija Aleksandrov su osvojile prvo i treće mesto na literarnom konkursu pod nazivom “Čuj me, svete”, koji je raspisala Narodna biblioteka Radoje Domanović iz Leskovca povodom 140 godina postojanja, u okviru Festivala dečijeg stvaralastva “Umetnik iz školske klupe” pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i lokalne samouprave.

Na konkurs je pristiglo oko 1000 radova a učestvovali su i učenici iz susednih država.
Učenice su sa svojim mentorom prof. srpskog jezika i književnosti Jelenom Stamenović, boravile u Leskovcu gde su primile nagrade.

-Ovo je izuzetan uspeh ne samo za učenice, Srednju stručnu školu i mene kao njihovog profesora, već i za naš grad. Za poslednju godinu dana Jelena Cvetković je osvojila tri nagrade a Anastasija Aleksandrov dve. Da poseduju ogroman talenat i darovitost, to je nesporno, a moj zadatak u svemu tome, kao njihovog mentora, je samo da prepoznam to, da ih motivišem i usmerim. Njihovi nagradjeni radovi su vrlo zrelo i emotivno napisani i veoma sam zadovoljna i srećna što su od toliko radova izdvojeni njihovi kao najbolji-kaže profesorka književnosti Jelena Stamenović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker