Obrazovanje

USPEH GIMNAZIJALACA U OBLASTI KULTURNOG TURIZMA

PREDSTAVNICI KLERMON FERANA I MREŽE MIŠELINOVIH GRADOVA POSETILI PIROT I GIMNAZIJU, U OKVIRU PRIPREMA ZA LETNjI KAMP MREŽE MIŠELINOVIH GRADOVA

Na takmičenju Studija slučaja –  kulturni turizam koji je danas organizovao  Univerzitet Singidunum  u Nišu, na Filozofskog fakultetu, učenici trećeg razreda Gimnazije Pirot, Damjan Ristov, Ana Gogić, Milica Manić, Vladana Blagojević, Gordana Vasić i Lana Panajotovic, u velikoj konkurenciji od 23 tima iz  celog regiona osvojili su 3. mesto i dobili nagradu – putovanje na Zlatibor. Njihov mentor je profesorka  Bratislava Colić.

Osim ovog uspeha pirotski gimnazijalci, tačnije Andrea Kostić, učenica četvrtog razreda dvojezičnog odeljenja, ostvarila je još jedan značajan uspeh.
U Ambasadi Švajcarske u Srbiji i u prisustvu predstavnika Francuskog instituta uručeni su sertifikati i prigodne nagrade pobednicima u frankofonom diktatu u kategoriji osnovnoškolaca, gimnazijalaca, učenika Francuske škole u Beogradu i studenata francuskog. Naša učenica dvojezičnog odeljenja Andrea Kostić II4 je apsolutni  pobednik u kategoriji gimnazijalaca sa samo jednom napravljenom greškom u pisanju teksta koji je bio filozofske prirode i za koji mnogi kažu da je po  svojoj konotaciji iznad srednjoškolskog nivoa, saopštavaju iz Gimnazije.
f

PREDSTAVNICI KLERMON FERANA I MREŽE MIŠELINOVIH GRADOVA POSETILI PIROT I GIMNAZIJU, U OKVIRU PRIPREMA ZA LETNjI KAMP MREŽE MIŠELINOVIH GRADOVA

 

Juče su Grad Pirot, Turistička organizacija Pirot i Gimnazija Pirot bili domaćini Bonet Taheri, saradniku sa omladinom grada Klermon Ferana i organizatori letnjih međunarodnih kampova, i Preti Gazel, šefu za organizaciju omladinskih manifestacija grada Klermon Ferana i Mreže Mišelinovih gradova.
Predstavnici lokalne samouprave i škole sa predstavnicima Klermon Ferana razgovarali su o realizaciji ffodine, biti održan u Pirotu. Desetoro učenika i dva vaspitača biće nedelju dana gosti našeg grada, gde će sa svojim vršnjacima iz Gimnazije učestvovati u različitim nastavnim, vannastavnim i sportsko-rekreativnim aktivnostima. Turistička organizacija Pirot i Gimnazija, uz podršku Grada Pirota, osmislile su zanimljiv i kreativan plan aktivnosti: radionice iz različitih nastavnih oblasti u školi, učenje srpskog jezika, časovi folklora, Igre bez granica na kupališnom kompleksu, ćilimarske radionice i još dosta zanimljivih sadržaja. Planirano je da gosti tri dana provedu i u odmaralištu Dojkinci na Staroj planini i upoznaju prirodne lepote našeg kraja.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker