Obrazovanje

Uspeh Gimnazijalaca na takmičenju iz istorije a nagradno putovanje za najbolje  u oblasti turizma

Na republičkom takmičenju iz istorije koje je juče održano u Požarevcu, Mihajlo Živković, učenik četvrtog razreda, osvojio je 3.mesto.  Aleksandra Petrović i Uroš Jončić, učenici četvrtog razreda, osvojili su 4.mesto. Njihov mentor je profesorka  Ana Pejčić.

Na takmičenju iz istorije su učestvovali i učenici drugog razreda Anđela Janićijev i Andrej Janačković, i učenice prvog razreda Sara Đokić i Marta  Vlatković. Njihovi mentori su profesori Ana Pejčić i Vladica Tošić.

Učenice odeljenja III3 Dunja Mitić, Sofija Minić i Tara Stojanović su sa svojom mentorkom Bratislavom Colić od 18. do 21.maja boravile u Grčkoj. Ovo je bila nagrada za osvojeno prvo mesto na takmičenju studije slučaja iz oblasti turizma koje je organizovao Univerzitet Singidunum.

Zajedno sa grupom učenika i studenata turizma iz cele Srbije, prvog dana su posetili Solun, obišli Srpsko vojničko groblje Zejtinlik i Crkvu Sv. Dimitrija – zaštitnika grada Soluna. Organizovana je i stručna poseta i prijem u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Solonu.

Drugog dana je organizovan izlet na Meteore i vožnja kroz Olimpijsku regiju i Tesaliju preko Larise, Trikale i Kalambake. U večernjim satima organizovano je grčko veče za sve učenike i profesore. Poslednjeg dana obišli su planinu Olimp – mesto Litohoro i manastir Sv. Dion.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker